Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Shopping

Chania er en handelsby med mulighed for at finde alt, hvad hjertet kan begære af lædervarer, sko, tøj, tekstiler, keramik, krydderier, olivenolie, sølv- og guldsmykker, musik og souvenirer. Det er normalt at "prutte" om prisen i de såkaldte turistbutikker og i forbindelse med større indkøb. 

Husk kvitteringen!
Husk altid at få kvitteringen med, når du har handlet, da du ellers kan blive beskyldt for momssnyderi. Personale fra skattemyndighederne kan konfrontere dig direkte uden for butikken og restauranten. Har du ikke en gyldig kvittering, risikerer du at få samme bøde som butiksejeren (ca. 165 euro).

Kreditkort
Kreditkort kan ikke altid anvendes. Visse kort, som f.eks. Diners Card, er i princippet helt umulige at anvende. De mest anvendelige kreditkort er Visakort, American Express, Eurocard og MasterCard. 

Åbningstider
I Chania by har butikkerne åbent mandag-lørdag kl. 8.30-13.30. Tirsdag, torsdag og fredag har de også åbent kl. 17.30-21. Lukket søndag. Såkaldte turistbutikker har dog oftest åbent kl. 9-22. Markedshallen i Chania følger de almindelige butikkers åbningstider. 

Shoppingtur 
Tag udgangspunkt i markedshallen, som ligger midt i centrum, og start shoppingturen her. Her kan du købe fisk, kød, grøntsager og frugt, og der er også bageri, apotek og en hel del kryddeributikker. Vil du købe eksklusivt tøj, parfume, kosmetik og sko, skal du gå efter butikkerne, som ligger på Tzanakaki Street eller Andreas Papandreou Street (den hed førhen Dimokratias). 

På Tzanakaki Street ligger også hovedpostkontoret og det græske teleselskabs (OTE) hovedkontor. På den nordlige side af markedshallen begynder de gamle bydele. Her er der mange små butikker, som sælger tøj, sko, læder og guld. Gaden bag markedshallen hedder Tsouderon. Fortsætter man langs den, kommer man til Skridlof, den kendte "lædergade" i Chania by. Når du er gennem Skridlof, kommer du ud på Chalidon, turistvejen ned til den venetianske havn. 

I de små gader ved den vestlige del af havnen, såsom Zambeliou og Theotokoupoulo, finder du flere små håndværksbutikker.

Ønsker du at shoppe i nogle af de mere internationalt kendte butikker som f.eks. Zara, Berskha og Pull&Bear er det gaden Skalidi, du skal gå til. 

Eksempler på varer, som er værd at købe med hjem fra Kreta:

Læder
Der er stadig en del garverier i byen, specielt på lædergaden (Skridlof Street) i Chania by. 

Krydderier og olivenolie
Man kan f.eks. købe timian og oregano, som vokser vildt på Kreta. En stor del af olivenhøsten købes af italienerne for at forbedre kvaliteten af den italienske olivenolie! 

Tøj og sko
De dyrere butikker med mærkevaretøj finder man på Andreas Papandreou Street (hed tidligere Dimokratias), Skalidi og Tzanakakis Street i Chania by. 

Guld
Visse steder bør du "prutte" om prisen, 15-30 procent. Dette gælder dog ikke de større guldbutikker. Tænk på, at guldet ofte er 14 karat.

Sølv 
Sælges i de fleste souvenirbutikker. I de små gader oven for den venetianske havn i Chania er der små butikker, der laver egne sølv- og guldsmykker.

Musik 
Kan også være sjovt at købe med hjem. Grækenland har en blomstrende musikindustri. Køb f.eks. traditionel bouzouki-musik, såkaldt rebetiko, kretensisk folkemusik eller moderne græsk musik. 

Markeder
Grib chancen for at besøge et af de traditionelle markeder. Her kan du købe alt fra levende kyllinger til sko. Og hvis du ikke vil handle, kan du altid gå derhen for at opleve menneskemyldret.

Chania 
Lørdag ca. kl. 7-14 , 10 minutters gang fra markedshallen ved Minoos Street. Man kommer lettest til Chania by med bil eller bus. Se under afsnittet om transport. 

Torsdag ved siden af svømmestadion i Neo Chora ca. 10 minutters gang fra Firkasborgen. Åbent ca. kl. 7-14. 

I Chania by ligger også den berømte markedshal. Den har åbent mandag-lørdag kl. 8-14 samt tirsdag, torsdag og fredag kl. 18–21. 

Kolimbari
Fredag ca. kl. 7-14. Ved fodboldbanen. 

Rethymnon
Torsdag ca. kl.7-13. Ved den nye marina på strandpromenaden. 

Lørdag ca. kl. 7-13. Mellem busstationen og fodboldstadionet Sochora. 

Heraklion
Lørdag ca. kl. 6-14. Markedet ligger ved havnen og er flere kilometer langt. Gå eller tag en taxi fra busstationen. Man kommer nemmest til Heraklion med bil eller lokalbus. 

Priseksempler:
1 kg tomater: ca. 1 euro 
1 liter olivenolie: ca. 10,00 euro
1 kg appelsiner: ca. 1,10 euro
50 cl Amstel øl: ca. 1,50-2,00 euro
70 cl Kretikos rødvin: ca. 6,00 euro
200 g Nescafé Select: ca. 6 euro
1 liter letmælk: ca. 1,30 euro