Rejsemålet er lukket for sæsonen. Lige før sæsonen starter igen, vil vi opdatere siden med information om udflugter, træffetider m.m.

Velkommen til Kreta!

Kreta kan definitivt regnes for at være en af de mest kendte, og den mest besøgte ø i Grækenland. Øen er 260 kilometer lang, og mellem 15-60 kilometer bred alt efter hvor man befinder sig. Det er Grækenlands største ø. Der bor cirka 620.000 mennesker på hele øen. Ca. 120.000 af dem befinder sig i hovedstaden Heraklion, og ca. 65.000 i Chania som er Kretas anden største by.

Kreta tilbyder mange flotte naturoplevelser! Der findes mange grotter og dybe raviner, men også flere gemte plateauer oppe i bjergene. Den store bjergkæde er meget imponerende, og dækker mere end to tredjedele af øen, og består primært af kalksten. Det hvide bjerg (Lefka Ori) i den vestlige del er hele 2452 meter højt, Ida-bjerget i det centrale Kreta når 2456 meter. Længere øst har vi Dikti-bjerget som når 2148 meter og i det fjerne øst ligger bjergkæden Sitiaka med 1476 meter.

Mellem disse bjerge gemmer der sig forskellige plateauer. Det frodige Messara-plateau er kendt for sine grøntsager og sit vin. I Lassithi og på Chandra-plateauet driver de jordbrug året rundt. På Nida og Thripti-plateauet, er bønderne blot om sommeren. Bjergene krydses af masser af klipper, og en af dem som formodentlig er den mest kendte, er den 18 kilometer lange Samariaravinen. Den kombinerer Omalos-plateauet med sydkysten.

Kretas kyster er også rige på rigtig mange måder. Man finder både fantastiske klipper, små vige og lange sten- og sandstrande. For eksempel Soudabugten som anses at være den mest rummelige naturhavn i middelhavet. Ligeledes den smukke og rosa-skinnende Elafonissi strand, bør besøges i den sydvestlige del af øen. På den østlige side finder vi palmestranden Vai, som virkelig lever op til sit navn. Der findes ikke et sted i Europa hvor der naturligt vokser så mange palmer som her.

Andre seværdigheder på øen er selvfølgelig Knossos paladset som blev bygget for ca. 4.000 år siden, da kong Minos herskede. Derudover er ø'en Spinalonga på østkysten udenfor Eloundabugten et spændende udflugtsmål, selvom at ø'en har en tragisk historie. Det var nemlig her Europas sidste koloni for spedalske lå, som lukkede så sent som i 1957. Efter et besøg på Spinalonga, anbefaler vi at tage forbi Agios Nikolaos som ligger i nærheden. Denne by har en berømt sø midt i centrum, med masser af gode spisesteder.

Det græske køkken bliver ofte glemt, og pladserer sig sjældent i toppen når det handler om kulinariske oplevelser. Alt for mange, kommer ikke længere end til en græsk salat og tzatziki i menuen. Men har man smagt langtidsbagt lam, friske fyldte tomater og paprika, vinbladsdolmades eller et spyd souvlaki lavet på grillen med kærlighed, så længes man tilbage til Grækenland, også for madens skyld.

Tavernaer findes der masser af, hvor du får mulighed for at bestille masser af lokale retter og produkter, i høj kvalitet. Kretensiske vine er også begyndt at blive mere og mere populært. Udbudet har er blevet bredere og kvaliteten har vokset gevaldigt. Kretensiske vine er i dén grad anerkendt af vineksperter i dag.

Kreta har meget at tilbyde og vi ønsker at alle vores gæster får en herlig oplevelse samt afslappende ferie på denne magiske ø.